Ontdek de kracht van je adem!

Adem in – Adem uit. Hoe je met je ademhaling spanning los kunt laten.

Adem is de levenskracht van ieder mens en belangrijk voor je gezondheid. Iedere cel van het menselijk lichaam heeft zuurstof nodig voor groei en herstel. Maar liefst 95% van ons gedrag is onbewust, zo ook onze ademhaling. Maar je kunt je ademhaling wel bewust beïnvloeden.

Door spanning in het lichaam, benut je je ademhalingssysteem niet volledig. Soms ademen mensen te snel, te hoog, teveel of te diep en ervaren een opgejaagd, vermoeid of duizelig gevoel, je hebt last van hyperventilatie, burn-out, je slaap slecht, je bent constant moe of ervaart lichamelijke klachten.

Spanning kan van alles zijn: trauma’s, onverwerkte emoties of stress. Het kan iets zijn wat je recent hebt meegemaakt of van langer geleden. Soms zijn het weggestopte emoties. Een emotie wordt vaak als een negatief iets gezien en daarom stop je het weg. Het zet zich vast in je lichaam en kan klachten geven.

Tijdens de ademanalyse wordt al snel duidelijk waar blokkades zich in het lichaam bevinden. Er is geen leven zonder zuurstof! Daarom is het ook zo belangrijk om bewuster te worden van de manier waarop je ademt. Via verschillende ademhalingstechnieken open je het ademhalingssysteem en leer je een gezond adempatroon. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er ontstaat meer ruimte, rust & ontspanning in je hoofd en lichaam en je ervaart meer energie. Je komt tijdens een sessie in dieper contact met jezelf (bewustwording) en voelt wat er is. Tegelijkertijd adem je door! De lading mag eraf, zonder dat je erover hoeft te praten.

Geef jezelf letterlijk meer lucht!

Wat kun je verwachten?

Wanneer je een afspraak bij mij maakt, starten we met een intakegesprek en een ademanalyse. Ook kan ik gebruik maken van acupressuur, om de energie in je lichaam weer beter te laten stromen. In dezelfde sessie gaan we ook door met de ademcoaching, eerst bewust worden van je ademhaling en -frequentie en daarna door met de ademhalingsoefening. Ik maak gebruik van de Hartcoherentie ademhaling. In totaal hebben we 4 wekelijkse contact momenten (een traject).

Wat is Hartcoherentie ademhaling?

Wat is hartcoherentie? Bij hartcoherentie gaat het om de samenhang tussen jouw hartslag en andere ritmen in jouw lichaam, zoals de ademhaling. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, varieert ons hartritme continu. Als we (écht) ontspannen zijn, valt ons hartritme samen met onze ademhaling. Op onze inademing stijgt de hartslag en op onze uitademing daalt de hartslag. Als het hartritme mooi samenvalt met onze ademhaling dan spreken we over een hoge hartcoherentie en dat is heilzaam voor lichaam en geest. Die coherentie is er normaliter niet, zelfs niet bij een rustige ademhaling, zoals tijdens je slaap.

Als deze niet mooi samenvalt spreken we over een lage coherentie, ofwel een chaotische hartslagvariabiliteit. In het geval van een stresssituatie zullen we een chaotisch hartritme hebben en in het geval van totale ontspanning en innerlijke vrede een meer harmonieus hartritme.

Met eenvoudige ademhalingsoefeningen kun je hartcoherentie trainen. Zo vallen onze hartslag en ademhaling samen en dat heeft een positieve werking op je gezondheid. De effecten van hartcoherentie zijn inmiddels ook wetenschappelijk bewezen.

Stress, en dus ook een lage hartcoherentie, is niet slecht. Iedere dag hebben we momenten van doen en rust. Op de momenten van doen is een mate van stress nodig om de dingen gedaan te krijgen. Dat kun je ook wel ‘gezonde stress’ noemen. Echter geldt voor sommige mensen dat zij in rust ook nog een lage coherentie hebben.

Na het volgen van dit traject ervaar je onder andere:

  • minder piekergedachten of dat je er beter mee om kunt gaan
  • dat je beter in- of doorslaapt
  • dat je meer rust en ontspanning ervaart
  • dat je beter met emoties om kunt gaan
  • meer ademruimte
  • meer ontspanning rondom je schouders en nek
  • dat je meer energie hebt en je lichaam in herstel komt

Tarief per traject (particulier):       €180,- (betaling volledige bedrag tijdens eerste afspraak)

Bestaande uit:  

  • 1ste afspraak: intake, ademanalyse, eventueel acupressuur & ademcoaching (75-90 min.)
  • nog 3 vervolgafspraken voor ademcoaching (30 min. per keer)

Afspraak maken? 

Neem voor het maken van een afspraak contact op met Monica via info@praktijksukha.nl, maar je mag mij ook een WhatsApp sturen (dit heeft mijn voorkeur i.p.v. bellen, aangezien ik niet altijd de telefoon kan opnemen) via 06-29122176.

Belangrijk: De sessie vindt plaats met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Normaal gesproken kan het annuleren van de afspraak kan tot 24 uur van te voren en wanneer je later annuleert, wordt deze afspraak in rekening gebracht. Gezien de huidige situatie kan annuleren nog op de dag zelf wanneer je klachten hebt, zoals verkoudheid, hoesten, koorts enz.

Ademcoaching Yogastudio Krommenie