Home » Blog » Ademhaling » Ademcoaching
Ademcoaching is onderdeel van een coachingstraject bij Praktijk Sukha.

Ademcoaching

door | 13 mei, 2022 | Ademhaling

Ontdek de kracht van je adem!

Adem in – Adem uit. Hoe je met je ademhaling spanning los kunt laten.

Adem is de levenskracht van ieder mens en belangrijk voor je gezondheid. Iedere cel van het menselijk lichaam heeft zuurstof nodig voor groei en herstel. Maar liefst 95% van ons gedrag is onbewust, zo ook onze ademhaling. Maar je kunt je ademhaling wel bewust beïnvloeden.

Door spanning in het lichaam benut je je ademhalingssysteem niet volledig. Soms ademen mensen te snel, te hoog, teveel of te diep en ervaren daardoor een opgejaagd of duizelig gevoel. Ook kun je last krijgen van hyperventilatie, burn-out, slecht slapen, vermoeidheid of ervaar je lichamelijke klachten.

Spanning kan van alles zijn: trauma’s, onverwerkte emoties of stress. Het kan iets zijn wat je recent hebt meegemaakt of van langer geleden. Soms zijn het weggestopte emoties. Een emotie wordt vaak als een negatief iets gezien en daarom stop je het weg. Het zet zich vast in je lichaam en kan klachten geven.

Tijdens de ademanalyse (die altijd onderdeel is van een sessie) wordt al snel duidelijk waar blokkades zich in het lichaam bevinden. Er is geen leven zonder zuurstof! Daarom is het ook zo belangrijk om bewuster te worden van de manier waarop je ademt.

Via verschillende ademhalingstechnieken open je het ademhalingssysteem en leer je een gezond adempatroon. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er ontstaat meer ruimte, rust & ontspanning in je hoofd en lichaam en je ervaart meer energie. Je komt tijdens een sessie in dieper contact met jezelf (bewustwording) en voelt wat er is. Tegelijkertijd adem je door! De lading mag eraf, zonder dat je erover hoeft te praten.

 

Geef jezelf letterlijk meer lucht!

Over Monica

In mijn blogs geef ik je wat meer informatie over Yoga, ademhaling & gezondheid!

Interessante onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op de mailinglijst van Praktijk Sukha om het laatste nieuws, recepten en meer te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin