Home » Blog » Ademhaling » Ademcoaching
Ademcoaching is onderdeel van een coachingstraject bij Praktijk Sukha.

Ademcoaching

door | 13 mei, 2022 | Ademhaling

Ontdek de kracht van je adem!

Ademcoaching: Adem in – Adem uit. Hoe je met je ademhaling spanning los kunt laten.

Adem is de levenskracht van ieder mens en belangrijk voor je gezondheid. Iedere cel van het menselijk lichaam heeft zuurstof nodig voor groei en herstel. Maar liefst 95% van ons gedrag is onbewust, zo ook onze ademhaling. Maar je kunt je ademhaling wel bewust beïnvloeden.

Door spanning in het lichaam benut je je ademhalingssysteem niet volledig. Soms ademen mensen te snel, te hoog, teveel of te diep en ervaren daardoor een opgejaagd of duizelig gevoel. Ook kun je last krijgen van hyperventilatie, burn-out, slecht slapen, vermoeidheid of ervaar je lichamelijke klachten.

Spanning kan van alles zijn: trauma’s, onverwerkte emoties of stress. Het kan iets zijn wat je recent hebt meegemaakt of van langer geleden. Soms zijn het weggestopte emoties. Een emotie wordt vaak als een negatief iets gezien en daarom stop je het weg. Het zet zich vast in je lichaam en kan klachten geven.

Ademcoaching

Tijdens de ademanalyse (die altijd onderdeel is van de ademcoaching) wordt al snel duidelijk waar blokkades zich in het lichaam bevinden. Er is geen leven zonder zuurstof! Daarom is het ook zo belangrijk om bewuster te worden van de manier waarop je ademt.

Via verschillende ademhalingstechnieken open je het ademhalingssysteem en leer je een gezond adempatroon. Dit heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er ontstaat meer ruimte, rust & ontspanning in je hoofd en lichaam en je ervaart meer energie. Je komt tijdens een sessie in dieper contact met jezelf (bewustwording) en voelt wat er is. Tegelijkertijd adem je door! De lading mag eraf, zonder dat je erover hoeft te praten.

Geef jezelf letterlijk meer lucht!

Over Monica

In mijn blogs geef ik je wat meer informatie over Yoga, ademhaling & gezondheid!

Gerelateerde artikelen

Het belang van een goede en gezonde ademhaling (bij pijn door fibromyalgie).

Het belang van een goede en gezonde ademhaling (bij pijn door fibromyalgie).

Ademen is een automatische functie van ons lichaam, maar hoe vaak sta je eigenlijk stil bij de manier waarop je ademt? En heb jij enig idee hoe vaak jij per dag ademt?

Een goede en gezonde ademhaling (functioneel ademen) kan echter een groot verschil maken voor je algehele welzijn, hoe je je fysiek, mentaal en emotioneel voelt. In dit blogartikel ga ik je in het kort wat meer vertellen over een goede en gezonde ademhaling en wat de voordelen van een rustige buikademhaling zijn!

lees verder
De kracht van Yoga Nidra

De kracht van Yoga Nidra

Yoga Nidra is een krachtige helende ontspanningstechniek die steeds populairder wordt en biedt talloze voordelen voor de beoefenaar, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Tegenwoordig ervaren veel mensen stress. Stress hoeft niet perse slecht te zijn, een beetje stress kan soms ook stimulerend werken. Een probleem wordt het wanneer de stress chronisch is. Dit zorgt namelijk voor een verhoging van het hormoon cortisol, wat van invloed is op verschillende hersenfuncties. Daardoor kun je angstig worden, last krijgen van stemmingswisselingen of zelfs erger. Daarnaast maakt stress de mens kwetsbaar voor allerlei aandoeningen, zoals chronische pijn of ziektes.

Tijdens Yoga Nidra mag je opladen en ont-stressen op een dieper bewustzijnsniveau. Ook wordt het zelfbewustzijn vergroot. In dit blog ga ik dieper in op wat Yoga Nidra is, hoe het is ontstaan, hoe het werkt en welke voordelen het met zich meebrengt (ook bij chronische pijnklachten zoals fibromyalgie).

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Book Lief zijn voor je lijf!

Ontvang mijn gratis E-book: Lief zijn voor je lijf! Zet je adem in bij pijn door fibromyalgie.

Download mijn gratis E-book door je e-mail achter te laten en je kunt meteen beginnen met lezen!

Ook word je toegevoegd aan mijn maillijst: voor informatie over mijn praktijk & Online Academie.

Je hebt met succes het E-book aangevraagd! Kijk in je mail om het E-book te downloaden.

Tweet
Share
Share
Pin