Stress Coaching voor vrouwen!

DE plek voor vrouwen die stress ervaren door chronische (pijn)klachten. Gespecialiseerd in de begeleiding bij fibromyalgieklachten.

Ervaar je stress, spanning of onzekerheid?

Neem de regie over jouw leven weer in eigen handen. Maak steeds kleine veranderingen in je leefstijl, doorbreek die neerwaartse spiraal, zodat je weer kunt genieten i.p.v. overleven.

Heb je dagelijks last van lichamelijke klachten?

Kun jij jouw diagnose (bv. fibromyalgie) accepteren? Of blijf je vechten tegen jouw klachten? Luister jij goed naar de (kleine) aanwijzingen die jouw lichaam je geeft? Doe jij hier vervolgens ook iets mee? Of ga je altijd maar door? 

Ben je vermoeid?

Wil jij ook beter slapen en ‘s ochtends met energie je bed uitstappen? Klaar om aan een nieuwe dag te beginnen!

Vermoeidheid, klachten, stress en niet lekker in je vel zitten.
YIN yoga, adem- & leefstijl & stress coaching.

Stress Coaching voor meer ontspanning

De meeste vrouwen (maar natuurlijk ook mannen) accepteren de fibromyalgie niet en gaan vechten tegen de klachten. Ze gaan maar door en nemen geen tijd voor ontspanning. Ook begrijpelijk weet ik uitervaring, je wilt dit niet en je wilt er controle over krijgen.

Maar … voor lange tijd onder spanning staan, altijd AAN staan, pijn en vermoeidheid ervaren, lijdt tot stress en gevoelens van onrust. Langdurige stress kan er uiteindelijk voor zorgen dat je fibromyalgieklachten verergeren, je daardoor weer meer pijn en stress ervaart, nog slechter slaapt en je in een neerwaartse spiraal terecht komt. De continue focus op klachten kost ook ontzettend veel energie.

Terwijl ontspanning (naast voeding, beweging en mindset) juist zo belangrijk is, het zenuwstelsel tot rust brengen! Gelukkig is er een manier om te leren omgaan met de stress, pijn en onrust.

Stress Coaching voor vrouwen die o.a. fibromyalgieklachten ervaren

Vroeger was het idee dat mensen door middel van het versterken van spieren hun pijnklachten konden verminderen, maar tegenwoordig blijft het vaak veel effectiever om aandacht te hebben voor het verminderen van stress, zelfzorg en leefstijl, d.m.v. gezonde voeding, rustig te bewegen, leren te ontspannen, zingeving en een positieve mindset.

Dit zijn ook de invalshoeken die ik meeneem in het coachen. Tijdens het coachen kijken we samen naar wat jij nodig hebt om jouw fibromyalgieklachten te verminderen en meer ruimte en energie over te houden voor de dingen die jij belangrijk vindt. Dit kan je werk zijn, je gezin en/of hobbies.

In het stukje ontspanning maak ik graag gebruik ademcoaching, daarnaast zijn YIN yoga en Deeprelax Yoga Nidra ook erg effectief.

Ademcoaching

Word je beperkt door fibromyalgieklachten, dan zijn ademhalingsoefeningen extra belangrijk. Je ervaart o.a. pijn, stijfheid, vermoeidheid en je zit niet lekker in je vel. Doordat je dingen niet kunt doen die je graag zou willen, kun je gaan piekeren en stress ervaren. Hierdoor kan je ademhaling versnellen en adem je hoog in je borst. Deze manier van ademen geeft continue seintjes aan je brein door en daardoor kunnen je klachten verergeren. Je komt in een vicieuze cirkel. Met ademhalingsoefeningen kun je dit doorbreken!

Yoga Nidra en YIN yoga

Deeprelax Yoga Nidra zorgt voor ontspanning op een dieper niveau en bij YIN yoga ligt de focus op ontspanning, zowel fysiek als mentaal, en maken we gebruik van een bewuste ademhaling om te verzachten. Soms is het niet nodig of lastig om te praten, maar door te luisteren en te voelen in YIN houdingen is het vaak makkelijker voor vrouwen om in verbinding te komen met je hart, je lichaam …. jezelf.

Ik leer je graag hoe je aan de hand van deze invalshoeken je leefstijl blijvend kunt verbeteren, zodat je ook minder stress zult ervaren. Het aanpassen van je leefstijl doen we in kleine stapjes, zodat het voor jou goed vol te houden is en je vitaliteit verbetert.

Als coach richt ik mij vooral op vrouwen die stress ervaren door chronische (pijn)klachten en heb ik mij
gespecialiseerd in de begeleiding bij fibromyalgieklachten. 
Mijn coaching is totaal niet zwevend, want ik sta graag met beide benen stevig op de grond!

“Het is mijn missie om vrouwen meer inzicht te geven, zodat zij leren bewuster en liefdevoller om te gaan met hun lichaam.”

Stress Coach en ervaringsdeskundige

Ik ben Monica en als ervaringsdeskundige op o.a. het gebied van stress, pds & fibromyalgie weet ik uit eigen ervaring hoe beperkend pijnklachten en een gebrek aan energie kunnen zijn. ‘s Nachts niet kunnen slapen of meerdere keren wakker te worden van de pijn en vervolgens ‘s ochtends weer moe je bed uit te stappen.

Mijn zoektocht naar een fijner leven met minder stress & pijn, meer energie en een betere nachtrust begon halverwege 2019, nadat ik de diagnose fibromyalgie van de reumatoloog kreeg. Ook al was ik toen al yogadocent en wist ik het nodige van onze ademhaling en diverse yogavormen, de invloed hiervan op je lichaam. Toch had ik moeite de diagnose te accepteren en echt te ontspannen. Uiteindelijk heb ik de regie over mijn leven gevonden in een combinatie van verschillende opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb en een vleugje Ayurveda.

Ik wil je graag begeleiden naar meer ontspanning, meer energie en een fitter lichaam!

 

Stress coaching bij Praktijk Sukha in Assendelft

Wil jij d.m.v. Stress Coaching ook weer gaan genieten van meer ontspanning, meer energie en een fitter lichaam?

Meer ontspanning

Door het verminderen van stress door o.a. ademhalingstechnieken toe te passen, ontstaat er meer rust en ruimte in je hoofd en lichaam.

Meer energie en positiviteit

Wanneer er meer ontspanning en ruimte ontstaat, is het makkelijker om gezondere keuzes te maken en ga jij je energieker en positiever voelen.

Minder klachten en een fitter lichaam

Je chronische (fibromyalgie) klachten verminderen en daarom kom je makkelijker in beweging. Je voelt je fitter en kunt weer activiteiten ondernemen, waardoor jij je gelukkiger voelt!

Aanbeveling van mijn cliënt

Voordat ik met yoga begon voelde ik veel onrust in mijn lichaam en hoofd. Ik had ook regelmatig last van hyperventilatie. Ik heb van alles geprobeerd en toch weinig verandering. Op advies van mijn naasten dat ik misschien een keer yoga moest proberen ben ik via internet bij Monica terecht gekomen. Na 5 privésessies heb ik me in tijden niet zo goed gevoeld. Na de eerste sessie voelde ik me meteen anders, ik kon meer hebben, zat beter in mijn vel en zag dingen vanuit een positief perspectief. Dat gevoel heeft zich tijdens de andere sessies verder ontwikkeld. Vanaf de eerste sessie tot aan heden heb ik geen last meer gehad van hyperventilatie. Monica is heel relax en heeft mij door deze hele proces heen gecoacht. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.

Surish

Ben jij klaar voor jouw eerste stap naar minder stress & chronische (pijn)klachten?

Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kun je kiezen uit losse sessies of een compleet traject voor 6 maanden.

Bij een traject zien en spreken we elkaar regelmatig, is de begeleiding uitgebreider en voordeliger dan losse sessies. Daarnaast kan ik je vaak nog dieper begeleiden naar de verandering die jij graag in je leven wilt! 

Ja, ik ga ervoor!

Laten we dan samen gaan kijken hoe ik je hierin kan begeleiden.

Veelgestelde vragen

Waar staat YIN voor?

YIN staat voor Your Inner Nature; contact maken met jouw innerlijk, wat gaat er in jou om en wat voel je. Waar voelt het ruim en waar krap, waar is je lichaam gespannen of zelfs pijnlijk. Waar word jij blij van (je werk, relatie enz.)?

Waar voel jij je ademhaling stromen? Gaat je adem snel of langzaam, in je buik of borstgebied? Dit is helemaal niet zwevend, want samen met jou sta ik graag stevig met de voeten op de aarde.

Wat is YIN yoga?

Tijdens de YIN yoga word je begeleid in diverse Yin houdingen en wordt je lichaam uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel & in lichaam en geest), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam. Doordat je langer in de houding verblijft (3 tot 5 min.) heb je alle tijd om spierspanning los te laten, ruimte en stretching in het bindweefsel toe te laten, te voelen, bewuster te worden en je adem zijn natuurlijke weg te laten volgen. Het bindweefsel wordt gehydrateerd en de energie (chi) kan weer gaan stromen. Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel en/of energetisch.

Ik ben helemaal niet lenig, is dit dan wel geschikt voor mij?

Ja zeker. Voor (YIN) yoga hoef je helemaal niet lenig te zijn. Iedereen zoekt zijn eigen grens op in elke houding.

Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens een sessie?

Het is fijn om makkelijk zittende (sport)kleding te dragen en eventueel een warm vest mee te nemen.

Wat kan ik ervaren na of tijdens YIN & coaching?

Het kan zijn dat je lichaam op een bepaalde plek of helemaal warm of koud wordt, dat je het voelt tintelen of dat je bewust wordt van een andere sensatie. Het kan zijn dat je emotioneel wordt, een gevoel van onrust, angst, boosheid, maar ook blijdschap of liefde ervaart. Het kan ook zijn dat je inzicht krijgt in een bepaalde situatie.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je je tijdens de sessie helemaal niet bewust bent van gevoelens, sensaties en/of inzichten. Dat het bij jou even tijd nodig heeft. Ook dit is helemaal oké. Het is belangrijk dat je tijdens een sessie in verbinding blijft of terugkeert naar het voelen en je met de stroom van je ademhaling in contact blijft met je lichaam.

Dit alles kan ook later in het traject aan de oppervlakte komen. In dromen, tijdens een meditatie of wanneer je rustig aan het wandelen bent.

Waarom kan er tijdens een sessie gebruik worden gemaakt van YIN yoga?

Omdat YIN een hele fijne en toegankelijk manier is om contact te maken met jezelf, te voelen en bewuster te worden, zonder dat je het hoeft te bedenken en er gelijk over moet praten.

Wat houdt het coachingsdeel in?

Coaching op maat. Wat wil zeggen dat ik kijk wat jij nodig hebt op dit moment (en dat kan per sessie verschillen). Dit kan ademcoaching zijn of leefstijlcoaching. Of dat ik je vragen stel of iets benoem terwijl je in de YIN houding zit/ligt. Je hoeft dan geen antwoord te geven, maar laat dit rustig op je inwerken.

Wordt het coachingtraject ook vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, alles sessies (zowel de losse sessie als de trajecten) in mijn praktijk vallen onder de alternatieve geneeswijze en mijn diensten komen niet voor vergoeding in aanmerking. Het is een investering in jezelf!

Zet nu jouw eerste stap naar een gezonder & vitaler leven!

E-Book Lief zijn voor je lijf!

Ontvang mijn gratis E-book: Lief zijn voor je lijf! Zet je adem in bij pijn door fibromyalgie.

Download mijn gratis E-book door je e-mail achter te laten en je kunt meteen beginnen met lezen!

Ook word je toegevoegd aan mijn maillijst: voor informatie over mijn praktijk & Online Academie.

Je hebt met succes het E-book aangevraagd! Kijk in je mail om het E-book te downloaden.