Over mij

Over Monica

Mijn naam is Monica Bergsma en ik ben yogadocent, (personal) Yin coach, Ademcoach en OERsterk coach.
Al jaren volgde ik zelf Hatha yogalessen en merkte ik een positief effect op in mijn lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga heb ik mijzelf beter leren kennen en voel ik meer innerlijke rust op de yogamat, maar ook in het dagelijks leven.

De diepte in

Dit smaakte naar meer. Ik wilde graag wat meer de diepte in, meer weten over de achtergrond van yoga. Daarom besloot ik in januari 2013 met de 2-jarige Hatha-yoga docentenopleiding te starten en is yoga een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. In eerste instantie ging het mij om het vergaren van meer informatie, maar gaandeweg de opleiding vond ik het lesgeven ook steeds leuker worden en werd mijn enthousiasme nog meer aangewakkerd.

Met mijn diploma op zak kon ik gelijk op diverse locaties starten als yogadocent. Toch miste ik iets en wat dat was ontdekte ik tijdens een proefles Yin Yoga bij een collega van mij. Mijn passie voor Yin Yoga was geboren! Naast het starten van mijn eigen yogastudio in Krommenie, ben ik in 2016 ook met de Yin Yoga docentenopleiding begonnen bij de BIVAG in Sneek. Na de basismodules ben ik doorgegaan met een vervolgopleiding, namelijk Yin Yoga Medicine, gericht op individuele begeleiding en coaching.

Omdat binnen de Yin de adem ook zo belangrijk is, vond ik de Ademcoach-opleiding van Heleen Ytsma van Herleva ook zo mooi, leerzaam en een prachtige aanvulling. Voor mij persoonlijk heeft deze opleiding ook veel betekend. In juni 2019 is bij mij fibromyalgie geconstateerd en deze ademcoach-opleiding heeft mij samen met de Yin meer ruimte gegeven en zeker ook een vermindering van pijnklachten.

Logisch vervolg

De OERsterk leefstijl coach opleiding was voor mij een logisch vervolg. Om jezelf energiek en gezond te voelen is ontspanning en regelmatig bewegen alleen niet voldoende. Wat je eet en drinkt is net zo belangrijk, misschien nog wel het belangrijkste! Ik heb inmiddels zelf ondervonden wat de combinatie van de pijlers van OERsterk (Ontspanning, Eten en Regelmatig bewegen, zingeving & mindset), voor mij in positieve zin hebben gedaan.

Naast fibromyalgie ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van stress, allergieën/eczeem en darmproblemen (PDS).

 

Monica Bergsma van Praktijk Sukha in Assendelft

Volg mij op Social Media:

Hatha Yoga Critical Alignment

2014 – Tweejarige Hatha Yoga docentenopleiding volgens de Critical Alignment bij Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan. 

YIN yoga docentenopleiding

2016 – Modules I, II en III van de docentenopleiding heb ik gevolg bij de BIVAG (tegenwoordig YIN Academie) in Sneek. Mijn passie voor YIN Yoga was geboren!

YIN medicine/Personal YIN

2016 t/m 2019 – Na de basismodules YIN ben ik doorgegaan met de vervolgopleiding (module I t/m VI), namelijk Yin Yoga Medicine, gericht op individuele begeleiding & coaching.

Ademcoach opleiding

2020 – Omdat een juiste ademhaling ook zo belangrijk is, vond ik de Ademcoach-opleiding van Heleen Ytsma van Herleva ook zo mooi, leerzaam en een prachtige aanvulling. 

OERsterk opleiding

2021 – Een mooie, zeer uitgebreide opleiding van Richard de Leth waarin de 4 OERsterk pijlers centraal staan: Ontspanning, Eten, Regelmatig bewegen, zingeving & mindset.

Diverse scholingen

Daarnaast heb ik diverse (bij)scholingen gevolgd voor meer kennis en zelfontwikkeling, waaronder Deeprelax Yoga Nidra, Kinderyoga, Access Bars, YIN master in Italië, Thaise Yogamassage, Reiki en diverse YIN bijscholingen.

Hoe klanten mij ervaren

Het is een aanrader om bij Monica een sessie te boeken. Je voelt je zeer welkom en ze heeft een heerlijke energie!

Anita

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Klik dan hieronder.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op de mailinglijst van Praktijk Sukha om het laatste nieuws, recepten en meer te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!