Over mij

Over Monica

Mijn naam is Monica Bergsma. Naast moeder van 3 inmiddels volwassen jongens en echtgenote, ben ik YIN yogadocent en stress- & ademcoach.
Al jaren volgde ik zelf Hatha yogalessen en merkte ik een positief effect op in mijn lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga heb ik mijzelf beter leren kennen en voel ik meer innerlijke rust op de yogamat, maar ook in het dagelijks leven.

De diepte in

Dit smaakte naar meer. Ik wilde graag wat meer de diepte in, meer weten over de achtergrond van yoga. Daarom besloot ik in januari 2013 met de 2-jarige Hatha-yoga docentenopleiding te starten en is yoga een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. In eerste instantie ging het mij om het vergaren van meer informatie, maar gaandeweg de opleiding vond ik het lesgeven ook steeds leuker worden en werd mijn enthousiasme nog meer aangewakkerd.

Met mijn diploma op zak kon ik gelijk op diverse locaties starten als yogadocent. Toch miste ik iets en wat dat was ontdekte ik tijdens een proefles Yin Yoga bij een collega van mij. Mijn passie voor Yin Yoga was geboren! Naast het starten van mijn eigen yogastudio in Krommenie, ben ik in 2016 ook met de Yin Yoga docentenopleiding begonnen bij de BIVAG (tegenwoordig YIN Association) in Sneek. Na de basismodules ben ik doorgegaan met een vervolgopleiding, namelijk Yin Yoga Medicine, gericht op individuele begeleiding en coaching.

Omdat binnen de Yin de adem ook zo belangrijk is, vond ik de Ademcoach-opleiding van Heleen Ytsma van Herleva ook zo’n mooie, leerzame en een prachtige aanvulling. Voor mij persoonlijk heeft deze opleiding ook veel betekend. In juni 2019 is bij mij fibromyalgie geconstateerd en deze ademcoach-opleiding heeft mij (samen met de Yin, Yoga Nidra & leefstijlveranderingen) meer rust & ruimte gegeven en zeker ook een vermindering van mijn chronische (pijn)klachten en meer energie.

Logisch vervolg

De OERsterk leefstijl coach opleiding was voor mij een logisch vervolg. Om jezelf energiek en gezond te voelen is ontspanning en regelmatig bewegen alleen niet voldoende. Wat je eet en drinkt is net zo belangrijk! Ik heb inmiddels zelf ondervonden wat de combinatie van de pijlers van OERsterk (Ontspanning, Eten en Regelmatig bewegen, zingeving & mindset), voor mij in positieve zin hebben gedaan.

Coaching praktijk & Online Academie

Alle kennis en (eigen) ervaringen (opgedaan tijdens diverse opleidingen, het werken in mijn eigen yogastudio & praktijk) zet ik graag in om vrouwen te begeleiden naar minder stress & pijn, meer bewustwording, ontspanning, meer energie en een fitter lichaam!

Naast het werken in mijn praktijk en het geven van yogalessen, ben ik in 2023 gestart met het ontwikkelen van een Online Academie voor vrouwen met chronische (pijn)klachten, waarbij ik gespecialiseerd ben in fibromyalgieklachten. In deze Online Academie ga ik o.a. online YIN en RNS (=rug, nek en schouders) yogalessen aanbieden en een ademprogramma voor het verminderen van stress & chronische (pijn)klachten.

Naast fibromyalgie ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van stress, allergieën/eczeem en PDS.

 

Monica Bergsma van Praktijk Sukha in Assendelft

Volg mij op Social Media:

Instagram

Facebook

LinkedIn

Hatha Yoga Critical Alignment

2014 – Tweejarige Hatha Yoga docentenopleiding volgens de Critical Alignment bij Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan.

YIN yoga docentenopleiding

2016 – Modules I, II en III van de docentenopleiding heb ik gevolg bij de BIVAG (tegenwoordig YIN Academie) in Sneek. Mijn passie voor YIN Yoga was geboren!

YIN medicine/Personal YIN

2016 t/m 2019 – Na de basismodules YIN ben ik doorgegaan met de vervolgopleiding (module I t/m VI), namelijk Yin Yoga Medicine, gericht op individuele begeleiding & coaching.

Ademcoach opleiding

2020 – Omdat een juiste ademhaling ook zo belangrijk is, vond ik de Ademcoach-opleiding van Heleen Ytsma van Herleva ook zo mooi, leerzaam en een prachtige aanvulling.

OERsterk opleiding

2021 – Een mooie, zeer uitgebreide opleiding van Richard de Leth waarin de 4 OERsterk pijlers centraal staan: Ontspanning, Eten, Regelmatig bewegen, zingeving & mindset.

Diverse scholingen

Daarnaast heb ik diverse (bij)scholingen gevolgd voor meer kennis en zelfontwikkeling, waaronder Deeprelax Yoga Nidra, Kinderyoga, Access Bars, YIN master in Italië, Thaise Yogamassage, Reiki en diverse YIN bijscholingen.

Hoe klanten mij ervaren

Het is een aanrader om bij Monica een sessie te boeken. Je voelt je zeer welkom en ze heeft een heerlijke energie!

Anita

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Klik dan hieronder.

E-Book Lief zijn voor je lijf!

Ontvang mijn gratis E-book: Lief zijn voor je lijf! Zet je adem in bij pijn door fibromyalgie.

Download mijn gratis E-book door je e-mail achter te laten en je kunt meteen beginnen met lezen!

Ook word je toegevoegd aan mijn maillijst: voor informatie over mijn praktijk & Online Academie.

Je hebt met succes het E-book aangevraagd! Kijk in je mail om het E-book te downloaden.