Laat de stress en dagelijkse spanning los met Personal Yin!

Yin yoga houdingen gericht op jouw behoefte met begeleiding, eventueel in combinatie met coaching. Er is voldoende rust, ruimte en aandacht voor jou, zodat je met een heerlijk ontspannen gevoel weer naar huis gaat.

Ook fijn om cadeau te geven!

Personal Yin

Deze individuele begeleiding is voor diegene die iets extra’s nodig heeft (bij klachten) of wanneer je gewoon even heerlijk wilt ontspannen. Wanneer je chronische klachten (lichamelijk of mentaal) hebt en alleen Yin yoga niet voldoende verlichting biedt? Of heb je meer begeleiding nodig dan je in een groepsles kunt krijgen? Dan is er de mogelijkheid voor individuele Yin. Tijdens deze sessie gaan we samen onderzoeken welke houdingen voor jou de meeste verlichting bieden. Of wanneer je niet lekker in je vel zit en graag wat meer rust en ruimte in je hoofd en lichaam zou willen ervaren, dan is een personal yin sessie erg fijn!

Soms kan een een groepsles een te grote stap voor je zijn. Bijvoorbeeld als je onzeker bent over je niveau of je zorgen maakt om een blessure. Misschien heb je steeds terugkerende klachten? Kun je tijdens de (yin) yoga een houding niet optimaal uitvoeren of innemen? Individuele sessies helpen je hier op een ontspannen manier overheen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een andere reden hebt, waardoor je graag privé sessies wilt volgen.

De personal yin sessies worden gegeven door Monica. Naast de basisopleiding Yin Yoga heeft zij zich verder verdiept door het volgen van diverse Yin Medicine (therapie) modules, Yin master en verschillende bijscholingen. Daarnaast heeft zij begin 2020 haar Ademcoachopleiding afgerond.

assisted Privé Yin Yoga sessie
Assisted Yin (aanraking/begeleiding)

Personal Yin Yoga sessie (Yin Yoga Medicine/therapie) is speciaal gericht op:

 • rugklachten (o.a. SI-problematiek en hernia)
 • bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
 • knie-, heup- en enkelklachten
 • schouderklachten (frozen scholder) en nekklachten
 • reuma, artrose en fibromyalgie.

Maar ook bij mentale klachten:

 • spanning en stress
 • burn-out
 • migraine
 • piekeren
 • vermoeidheid enz.

Of ter ontspanning, afgestemd op jouw wensen …. als cadeautje voor jezelf! 

Wat gebeurt er tijdens een individuele sessie?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw wensen! Denk aan: Yin Yoga houdingen, meditatie, ademhalings- en/of ontspanningsoefeningen, coaching, oscillaties*, Shiatsu massage, Deeprelax Yoga Nidra enz.

Tijdens een individuele Yin sessie word je o.a. begeleid in diverse Yin houdingen en wordt je lichaam uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel & in lichaam en geest), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam. Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel, energetisch, maar ook is een kortdurende verergering van de klachten mogelijk. Belangrijk is om na de sessie eerst een kwartier te gaan wandelen, omdat het lichaam moet wennen aan de nieuwe stand.

Meestal zit er minimaal 2 weken tussen een individuele sessie, want het doel van de begeleiding is ook niet het rechtstreeks verhelpen van de klachten, maar dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt door de behandeling. Hier heeft het lichaam even tijd voor nodig.

*  Spierspanning corrigeren d.m.v. oscillaties: dit is zacht en passief bewegen in het ritme van het lichaam.

Tarief per sessie (particulier):

 • 60 min. €60,-           – 5 sessies voor €275,- en 3 maanden geldig
 • 60 min. €45,- p/p    – voor 2 personen

Afspraak maken? 

Bij klachten zal de intake vooraf gebeuren via e-mail d.m.v. een vragenformulier. De sessie vindt plaats in mijn praktijk in Assendelft. Bij 2 personen zal deze echter plaats vinden in mijn studio in Krommenie, dit i.v.m. de benodigde ruimte.

Neem voor het maken van een afspraak contact op met Monica via info@praktijksukha.nl, maar je mag mij ook een WhatsApp sturen of bellen op 06-29122176.

Belangrijk: De sessie vindt plaats met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Normaal gesproken kan het annuleren van de afspraak kan tot 24 uur van te voren en wanneer je later annuleert, wordt deze afspraak in rekening gebracht. Gezien de huidige situatie kan annuleren nog op de dag zelf wanneer je klachten hebt, zoals verkoudheid, hoesten, koorts enz.