YIN & Coaching: voor minder klachten, meer energie en lekkerder in je vel!

Ben je vermoeid?

Heb je geen energie meer om leuke dingen te doen? Of slaap je ondanks je vermoeidheid niet goed?

Ervaar je stress, spanning of onrust?

Voor lange tijd onder spanning staan, altijd AAN staan, lijdt tot stress en gevoelens van onrust. Langdurige stress kan er uiteindelijk voor zorgen dat er fysieke en/of psychische klachten als buikpijn, depressie of een burn-out ontstaan.

Heb je dagelijks last van lichamelijke klachten?

Luister jij goed naar de (kleine) aanwijzingen die jouw lichaam je geeft? Neem jij de tijd om echt goed te luisteren wat er speelt en doe jij hier vervolgens ook iets mee? Of ga je altijd maar door?

Vermoeidheid, klachten, niet lekker in je vel zitten
YIN yoga, adem- & OERsterk vitaliteitscoaching.

Zet nu jouw eerste stap naar een gezonder & vitaler leven!

Tijdens het coachen kijken we samen naar wat jij nodig hebt om meer ruimte en energie over te houden voor de dingen die jij belangrijk vindt.

Vitaliteitscoaching

In mijn praktijk maak ik gebruik van YIN yoga, adem- & OERsterk vitaliteitscoaching. Bij YIN yoga ligt de focus op ontspanning, zowel fysiek als mentaal, en maken we gebruik van een bewuste ademhaling om te verzachten. Soms is het niet nodig of lastig om te praten, maar door te luisteren en te voelen in YIN houdingen is het vaak makkelijker voor vrouwen om in verbinding te komen met je hart, je lichaam …. jezelf.

OER staat voor Ontspanning, Eten en Regelmatig bewegen en sterk duidt op zingeving en mindset. Ik leer je graag hoe je aan de hand van deze 4 pijlers je leefstijl blijvend kunt verbeteren. Het aanpassen van je leefstijl doen we in kleine stapjes, zodat het voor jou goed vol te houden is.

“Het is mijn missie om vrouwen bewuster en liefdevoller om te laten gaan met hun lichaam.”

Coach en ervaringsdeskundige

Praktijk Sukha is ontstaan uit een diepe wens om vrouwen in liefdevolle verbinding te brengen met zichzelf, omdat dit zoveel levensvreugde brengt.

Ik ben Monica, YIN yogadocent & coach. Als ervaringsdeskundige op het gebied van stress, fibromyalgie, allergieën/eczeem en darmproblemen weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk die bewuste connectie met je lichaam is.

Pas wanneer je echt mag voelen waar je blij en gelukkig van wordt, keuzes mag maken die goed zijn voor jou, op welke gebied dan ook, leidt dit tot meer energie, minder klachten en positiviteit.

Ik wil je graag begeleiden naar meer ontspanning, meer energie en een fitter lichaam!

 

Vitaliteitscoaching bij Praktijk Sukha in Assendelft

Wil jij ook genieten van meer ontspanning, meer energie en een fitter lichaam?

Meer ontspanning

Door het loslaten van belemmerende gevoelens en overtuigingen ontstaat er meer rust en ruimte in je hoofd en lichaam.

Meer energie en positiviteit

Wanneer er ruimte ontstaat om gezondere keuzes op voedingsgebied te maken, ga jij je energieker en positiever voelen.

Minder klachten en een fitter lichaam

Je klachten verminderen, je komt makkelijker in beweging en voelt je fitter.

Aanbeveling van mijn cliënt

Voordat ik met yoga begon voelde ik veel onrust in mijn lichaam en hoofd. Ik had ook regelmatig last van hyperventilatie. Ik heb van alles geprobeerd en toch weinig verandering. Op advies van mijn naasten dat ik misschien een keer yoga moest proberen ben ik via internet bij Monica terecht gekomen. Na 5 privésessies heb ik me in tijden niet zo goed gevoeld. Na de eerste sessie voelde ik me meteen anders, ik kon meer hebben, zat beter in mijn vel en zag dingen vanuit een positief perspectief. Dat gevoel heeft zich tijdens de andere sessies verder ontwikkeld. Vanaf de eerste sessie tot aan heden heb ik geen last meer gehad van hyperventilatie. Monica is heel relax en heeft mij door deze hele proces heen gecoacht. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren.

Surish

Ben jij klaar voor jouw eerste stap?

Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kun je kiezen voor een losse sessie of uit 2 complete trajecten. Tijdens een losse sessie krijg je van mij handvaten en kun je daarna met deze informatie en verkregen inzichten zelfstandig aan de slag. Kies je voor een compleet traject, dan zien en spreken we elkaar regelmatig en kan ik je nog dieper begeleiden naar de verandering die jij graag in je leven wilt! 

Plan nu hieronder jouw GRATIS kennismakingsgesprek in! 

Ik ga ervoor!

Laten we dan samen gaan kijken hoe ik je hierin kan begeleiden.

Veelgestelde vragen

Waar staat YIN voor?

YIN staat voor Your Inner Nature; contact maken met jouw innerlijk, wat gaat er in jou om en wat voel je. Waar voelt het ruim en waar krap, waar is je lichaam gespannen of zelfs pijnlijk. Waar word jij blij van (je werk, relatie enz.)?

Waar voel jij je ademhaling stromen? Gaat je adem snel of langzaam, in je buik of borstgebied? Dit is helemaal niet zwevend, want samen met jou sta ik graag stevig met de voeten op de aarde.

Wat is YIN yoga?

Tijdens de YIN yoga word je begeleid in diverse Yin houdingen en wordt je lichaam uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel & in lichaam en geest), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam. Doordat je langer in de houding verblijft (3 tot 5 min.) heb je alle tijd om spierspanning los te laten, ruimte en stretching in het bindweefsel toe te laten, te voelen, bewuster te worden en je adem zijn natuurlijke weg te laten volgen. Het bindweefsel wordt gehydrateerd en de energie (chi) kan weer gaan stromen. Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel en/of energetisch.

Ik ben helemaal niet lenig, is dit dan wel geschikt voor mij?

Ja zeker. Voor (YIN) yoga hoef je helemaal niet lenig te zijn. Iedereen zoekt zijn eigen grens op in elke houding. 

Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens een sessie?

Het is fijn om makkelijk zittende (sport)kleding te dragen en eventueel een warm vest mee te nemen. 

Wat kan ik ervaren na of tijdens YIN & coaching?

Het kan zijn dat je lichaam op een bepaalde plek of helemaal warm of koud wordt, dat je het voelt tintelen of dat je bewust wordt van een andere sensatie. Het kan zijn dat je emotioneel wordt, een gevoel van onrust, angst, boosheid, maar ook blijdschap of liefde ervaart. Het kan ook zijn dat je inzicht krijgt in een bepaalde situatie.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je je tijdens de sessie helemaal niet bewust bent van gevoelens, sensaties en/of inzichten. Dat het bij jou even tijd nodig heeft. Ook dit is helemaal oké. Het is belangrijk dat je tijdens een sessie in verbinding blijft of terugkeert naar het voelen en je met de stroom van je ademhaling in contact blijft met je lichaam.

Dit alles kan ook later in het traject aan de oppervlakte komen. In dromen, tijdens een meditatie of wanneer je rustig aan het wandelen bent.

Waarom wordt er tijdens een sessie gebruik gemaakt van yoga?

Omdat YIN een hele fijne en toegankelijk manier is om contact te maken met jezelf, te voelen en bewuster te worden, zonder dat je het hoeft te bedenken en er gelijk over moet praten.

Wat houdt het coachingsdeel in?

Coaching op maat. Wat wil zeggen dat ik kijk wat jij nodig hebt op dit moment (en dat kan per sessie verschillen). Dit kan ademcoaching zijn of OERsterk vitaliteitscoaching. Of dat ik je vragen stel of iets benoem terwijl je in de YIN houding zit/ligt. Je hoeft dan geen antwoord te geven, maar laat dit rustig op je inwerken.

Wordt het coachingtraject ook vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, alles sessies (zowel de losse sessie als de trajecten) in mijn praktijk vallen onder de alternatieve geneeswijze en mijn diensten komen niet voor vergoeding in aanmerking. Het is een investering in jezelf!

Zet nu jouw eerste stap naar een gezonder & vitaler leven!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op de mailinglijst van Praktijk Sukha om het laatste nieuws, recepten en meer te ontvangen.

Je hebt je met succes ingeschreven!