Monica is yogadocent, (personal) Yin coach, Ademcoach en OERsterk coach.

Al jaren volgde ik zelf Hatha yogalessen en merkte ik een positief effect voor mijn lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga heb ik mijzelf beter leren kennen en voel ik meer innerlijke rust op de yogamat, maar ook in het dagelijks leven.

Dit smaakte naar meer. Ik wilde graag wat meer de diepte in, meer weten over de achtergrond van yoga. Daarom besloot ik in januari 2013 met de 2-jarige Hatha-yoga docentenopleiding te starten en is yoga een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. In eerste instantie ging het mij om het vergaren van meer informatie, maar gaandeweg de opleiding vond ik het lesgeven ook steeds leuker worden en werd mijn enthousiasme nog meer aangewakkerd.

Met mijn diploma op zak kon in gelijk op diverse locaties starten als yogadocent. Toch miste ik iets en wat dat was ontdekte ik tijdens een proefles Yin Yoga bij een collega van mij. Mijn passie voor Yin Yoga was geboren! Naast het starten van mijn eigen yogastudio in Krommenie, ben ik in 2016 ook met de Yin Yoga docentenopleiding begonnen bij de BIVAG in Sneek. Na de basismodules ben ik doorgegaan vervolgopleiding, namelijk Yin Yoga Medicine, gericht op individuele begeleiding.

Omdat binnen de Yin de adem ook zo belangrijk is, vond ik de Ademcoach-opleiding van Heleen Ytsma van Herleva ook zo mooi, leerzaam en een prachtige aanvulling. Voor mij persoonlijk heeft deze opleiding ook veel betekend. In juni 2019 is bij mij fibromyalgie geconstateerd en deze ademcoach-opleiding heeft mij samen met de Yin meer ruimte gegeven en zeker ook een vermindering van pijnklachten.

De OERsterk leefstijl coach opleiding was voor mij een logisch vervolg. Om jezelf energiek en gezond te voelen is ontspanning en regelmatig bewegen alleen niet voldoende. Wat je eet en drinkt is net zo belangrijk, misschien nog wel het belangrijkste! Ik heb inmiddels zelf ondervonden wat de combinatie van de pijlers van OERsterk (Ontspanning, Eten en Regelmatig bewegen & mindset), voor mij in positieve zin hebben gedaan. Naast de fibromyalgie, had ik al meer dan 25 jaar PDS en sinds mijn babytijd al eczeem en allerlei allergieën.

Voor groepslessen ben je nog steeds van harte welkom bij Yogastudio Krommenie en voor persoonlijke begeleiding heb ik nu Praktijk Sukha in Assendelft opgericht.

Binnen de warme en veilige sfeer van Praktijk Sukha is mijn missie om jou te begeleiden en te laten ervaren wat een verandering in voeding, adem, beweging, ontspanning en/of mindset voor jou kan betekenen.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen!

Opleidingen en bijscholingen:

  • Hatha Yoga Critical Alignment (2014)
  • Yin module 1, 2 en 3 bij de BIVAG (2016)
  • Access Bars (Access Consciousness Nederland) (2016)
  • Yin Medicine 1 t/m 6 (personal Yin) (2016 – 2019)
  • Yoga Nidra docentendag – Diana Aben (2017)
  • Yin Master in Italië (2018)
  • Deeprelax Yoga Nidra Intensive Training (2018)
  • MTVSS (Access Consciousness Nederland) (2019)
  • Ademcoach-opleiding – HERLEVA (2020)
  • OERsterk leefstijl coach opleiding (2021)