Privé of duo YIN Yoga in Assendelft

Voor ontspanning, zachtheid, ruimte en (zelf)bewustzijn!

YIN – Your Inner Nature

Luister jij goed naar de (kleine) aanwijzingen die jouw lichaam je geeft?

Tijdens een privé YIN Yoga sessie in Assendelft heb je alle tijd om contact te maken met jouw lichaam. Te voelen wat voor jou belangrijk is en waar jij gelukkig van wordt!

Heb je (chronische pijn)klachten die je graag wilt verminderen?

Dat kan fysiek, mentaal of een combinatie hiervan zijn.

Wil je weer in balans komen en blijven?

Dan is YIN Yoga een fijne ontspannen yogavorm om het lichaam en de gewrichten gezonder en flexibeler te maken en te houden. Naast de passieve houdingen, besteed ik ook veel aandacht aan de adem. Erg fijn wanneer je een moment van rust en ontspanning zoekt!

Ontspanning; yin yoga; ademcoaching

YIN Yoga in Assendelft

YIN – Your Inner Nature!

Tijdens de privé YIN sessies van Monica maak je contact met jouw lichaam en doordat je de tijd neemt om even stil te staan, naar “binnen te kijken”, ben je meer aanwezig in het moment, in jouw lichaam en in jouw gevoel. Hierdoor ontstaat er een verbinding tussen lichaam en geest. Dit klinkt misschien heel zweverig, maar dat is het zeker niet. Monica geeft heel down to earth YIN les, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

De YIN yogahoudingen zijn gericht op het versterken en versoepelen van de gewrichten en bindweefsel. Door de yogapositie 3 tot 5 minuten aan te houden (binnen jouw grenzen en vanuit zachtheid), krijgt je lichaam de tijd om steeds meer ontspannen in de yogahouding te komen, zoals die bij jouw lichaam past. Ook erg fijn om te beoefenen bij chronische (pijn)klachten, zoals fibromyalgie.

In tegenstelling tot de meer dynamische vormen van yoga is het doel van YIN Yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar juist deze te ontspannen. Je hebt alle tijd om spierspanning los te laten, ruimte en stretching in het bindweefsel toe te laten, te voelen en je adem zijn natuurlijke weg te laten volgen. Bovendien wordt het bindweefsel gehydrateerd, mag stress losgelaten worden en de energie (chi) kan weer gaan stromen.

 

YIN yogahoudingen

Diverse YIN yogahoudingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend. Een meditatieve (therapeutische) yogastijl die voornamelijk uit zittende of liggende poses bestaat, waarin je het bindweefsel van je lichaam herstelt, mobieler en soepeler maakt. De effecten die YIN Yoga kunnen hebben zijn: ontspanning; ruimte ervaren in het hoofd, buik- en borstgebied: minder stijfheid en meer flexibiliteit in de onderrug, het heiligbeen en rondom de heupen; verbetering adem- en slaappatroon; kalmering van het zenuwstelsel.

Tijdens hevige stressperiodes, bij chronische (pijn)klachten of zelfs een burn-out, kan deze Yoga vorm je helpen de klachten te verminderen of zelfs te bestrijden. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest zorgt voor een goed herstel.

 

Ademhaling

Maar liefst 95% van ons gedrag is onbewust, zo ook onze ademhaling. Toch kun je de ademhaling wel bewust beïnvloeden. Daarom is er tijdens YIN yoga veel aandacht voor de ademhaling.

Door spanning in het lichaam benut je je ademhalingssysteem niet volledig. Soms ademen mensen te snel, te hoog, teveel of te diep en ervaren daardoor een opgejaagd of duizelig gevoel. Dit kun je ook tijdens een YIN yogahouding ervaren. Door bewust je ademhaling te vertragen, stimuleer je het parasympatische zenuwstelsel en daardoor ontstaat er meer ruimte, rust & ontspanning in je hoofd en lichaam.

Personal YIN yoga in Assendelft bij Monica

Privé YIN yoga sessie voor vrouwen

Een privé YIN yoga sessie is er voor diegene die iets extra’s nodig heeft, bij (chronische) klachten of wanneer je gewoon even heerlijk wilt ontspannen.

Heb je meer begeleiding nodig dan je in een groepsles kunt krijgen? Dan is er de mogelijkheid voor een privé YIN sessie. Tijdens deze sessie gaan we samen onderzoeken welke houdingen voor jou de meeste verlichting bieden. Of wanneer je niet lekker in je vel zit en graag wat meer rust en ruimte in je hoofd en lichaam zou willen ervaren, dan is een privé YIN sessie erg fijn.

(Therapeutische) YIN houdingen, eventueel gecombineerd met meditatie en/of ademcoaching, gericht op jouw behoefte. Er is voldoende rust, ruimte en aandacht voor jou, zodat je met een heerlijk ontspannen gevoel weer naar huis gaat!

Ik ben er in mijn praktijk vooral voor vrouwen die chronische (pijn)klachten ervaren (gespecialiseerd in fibromyalgie), maar natuurlijk zijn alle vrouwen van harte welkom!

 

Privé YIN Yoga sessie bij Monica

Voelen, yogahoudingen, verzachten, ruimte, aanraken (assisted YIN), ademoefeningen, ontspanning, meditatie, rust, zelfbewustzijn …. zomaar een paar woorden die bij mijn YIN sessie passen. Naast mijn jarenlange ervaring als yogadocente in diverse yogastudio’s en natuurlijk als voormalig eigenaresse van Yogastudio Krommenie, geeft ik nu al geruime tijd privé YIN yoga & (adem)coaching in mijn eigen praktijk.

Laat de stress en dagelijkse spanning los met privé YIN!

“Ben je toe aan een moment van rust? Even aandacht voor jezelf en ont-moeten?”

Wat zijn een aantal voordelen van YIN Yoga?

  • Vermindert stress
  • Kalmeert gedachten en brengt je hoofd tot rust
  • Bevordert concentratie
  • Versoepelt en herstelt het lichaam (gewrichten en bindweefsel), zeker geschikt voor vrouwen met fibromyalgie
  • Toegankelijke vorm van Yoga
  • Rustgevend en kalmeert het zenuwstelsel
  • Brengt je meer in contact met jezelf
  • Super combi met een Yang sport (bv hardlopen)

Aanbeveling van mijn cliënt

Op een fijne plaats even een geniet moment voor jezelf onder begeleiding van Monica.

 Jantine

Wil jij ook meer in contact komen met jezelf?

Voelen wat belangrijk is voor jou en wat jij nodig hebt?

Chronische (pijn)klachten verminderen en/of meer ontspanning ervaren?

Mijn praktijk bevindt zich op de eerste verdieping.

Ik wil graag een afspraak maken!

Veelgestelde vragen

Waar staat YIN voor?

YIN staat voor Your Inner Nature; contact maken met jouw innerlijk, wat gaat er in jou om en wat voel je. Waar voelt het ruim en waar krap, waar is je lichaam gespannen of zelfs pijnlijk. Waar word jij blij van (je werk, relatie enz.)?

Waar voel jij je ademhaling stromen? Gaat je adem snel of langzaam, in je buik of borstgebied? Dit is helemaal niet zwevend, want samen met jou sta ik graag stevig met de voeten op de aarde.

Wat is YIN yoga?

Tijdens de YIN yoga word je begeleid in diverse Yin houdingen en wordt je lichaam uitgenodigd zich te ontspannen (in spier- en bindweefsel & in lichaam en geest), zodat er ruimte ontstaat in het hele lichaam. Doordat je langer in de houding verblijft (3 tot 5 min.) heb je alle tijd om spierspanning los te laten, ruimte en stretching in het bindweefsel toe te laten, te voelen, bewuster te worden en je adem zijn natuurlijke weg te laten volgen. Het bindweefsel wordt gehydrateerd en de energie (chi) kan weer gaan stromen. Een sessie is heel ontspannend, maar kan ook veel losmaken: emotioneel en/of energetisch.

Ik ben helemaal niet lenig, is dit dan wel geschikt voor mij?

Ja zeker. Voor (YIN) yoga hoef je helemaal niet lenig te zijn. Iedereen zoekt zijn eigen grens op in elke houding.

Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens een sessie?

Het is fijn om makkelijk zittende (sport)kleding te dragen en eventueel een warm vest mee te nemen.

Wat kan ik ervaren na of tijdens YIN sessie?

Het kan zijn dat je lichaam op een bepaalde plek of helemaal warm of koud wordt, dat je het voelt tintelen of dat je bewust wordt van een andere sensatie. Het kan zijn dat je emotioneel wordt, een gevoel van onrust, angst, boosheid, maar ook blijdschap of liefde ervaart. Het kan ook zijn dat je inzicht krijgt in een bepaalde situatie.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je je tijdens de sessie helemaal niet bewust bent van gevoelens, sensaties en/of inzichten. Dat het bij jou even tijd nodig heeft. Ook dit is helemaal oké. Het is belangrijk dat je tijdens een sessie in verbinding blijft of terugkeert naar het voelen en je met de stroom van je ademhaling in contact blijft met je lichaam.

Wordt een YIN yoga sessie vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, alles sessies (zowel de losse sessie als de trajecten) in mijn praktijk vallen onder de alternatieve geneeswijze en mijn diensten komen niet voor vergoeding in aanmerking. Het is een investering in jezelf!

Wees welkom!

E-Book Lief zijn voor je lijf!

Ontvang mijn gratis E-book: Lief zijn voor je lijf! Zet je adem in bij pijn door fibromyalgie.

Download mijn gratis E-book door je e-mail achter te laten en je kunt meteen beginnen met lezen!

Ook word je toegevoegd aan mijn maillijst: voor informatie over mijn praktijk & Online Academie.

Je hebt met succes het E-book aangevraagd! Kijk in je mail om het E-book te downloaden.